Biografie

bio

Quintis Ristie (Paramaribo, 1972) is bij het grote publiek vooral bekend als presentator en reporter bij de televisieprogramma’s Raymann is laat en Echte Meisjes in de Jungle. Daarnaast speelde hij rollen in series als SpangaS, Bureau van Speijk en Camping Pernis, en de films Kikkerdril en Alibi.

Trefwoorden voor deze goedlachse presentator/acteur ziijn: onbevangen, direct, humoristisch, sprekend en inspirerend.

In Suriname kennen ze Quintis natuurlijk ook, als omroeper van Radio ABC. Quintis, daar bekend als ‘Big Q’, heeft het jongerenvrijwilligerskorps opgericht om jongeren te helpen werkervaring op te doen. Zowel in 2001, in 2002 als in 2003 werd hij uitgeroepen tot ‘Mediaman van het jaar’

In Suriname kennen ze Quintis natuurlijk ook. Niet alleen als reporter van ‘zo:RAYMANN” maar ook als omroeper van Radio ABC. Quintis, die in Suriname bekend staat als ‘Big Q’, heeft in Suriname het eerste jongerenvrijwilligerskorps opgericht om jongeren te helpen werkervaring op te doen om vervolgens makkelijker een baan te vinden. In 2001 en 2002 kreeg Quintis in Suriname de prijs uitgereikt voor ‘Mediaman van het jaar’.

Het grote publiek kent Quintis als verslaggever die ”overal zijn zijn neus insteekt”. Door de jaren heen maakte hij rubrieken als: Quintis Integreert, Quintis Onderzoekt, Quintis Valt Af, Quintis op weg naar de Olympische Spelen en Quintis Was Erbij.

Ook stelt hij voor zo:RAYMANN de nodige straatvragen voor de rubriek ‘Zo doen we dat in Nederland’ en met ‘Groeten uit Paramaribo’ laat hij Nederlanders kennis maken met de Surinaamse cultuur.

Naast presenteren is acteren één van Quintis’ passies. In 2010 speelde hij een seizoen mee in de serie SpangaS. In 2006, 2007 en 2008 was hij te zien als wachtcommandant Romano Hartseer in de televisieserie ‘Bureau Van Speijk’.

In 2007 speelde Quintis een rol in de serie Camping Pernis. Verder was Quintis te zien in de films ‘Alibi’ – als politiecommissaris –  en in ‘Kikkerdril’ – als vader van de hoofdrolspeler Jesse. Daarnaast verleende hij zijn stem als voice-over aan de films ‘Space Chimps’ en ‘G-Force’. Ook was  Quintis van 2010  t/m 2012 het vaste gezicht van de ‘Lucky Day/Lotto’.

Sinds 2013 zet hij zich als CityPromotor actief in voor het Stadsinitiatief in Rotterdam.

Vanaf 10 februari 2014 is Quintis iedere maandag en vrijdag te horen bij Open radio Rotterdam, de nieuwe lokale omroep van Rotterdammers voor Rotterdammer, met zijn eigen radioprogramma ‘Quintis Ristie doet open’.

Quintis zet zich naast het presenteren en acteren actief in voor de Nederlandse samenleving. In maart 2008 ontving hij de ‘Kleurenaward 2008 voor zijn verdiensten en betekenis voor diversiteit in Nederland. Deze prijs wordt jaarlijks onder auspiciën van Amnesty International en Unesco uitgereikt. Andere prijswinnaars zijn o.a. Kofi Anan (Ghana) en Najib Amhali (NL).

In 2010 richt hij Stichting Quintiz op met het doel om jongeren ervaring op te laten doen in de samenleving zodat ze hun verantwoordelijkheden en leiderschapskwaliteiten leren ontwikkelen.

Quintis interviewt en presenteert tijdens festivals, evenementen, seminars etc. Hij verzorgt lezingen over jeugd en diversiteit. Daarnaast wordt hij veel gevraagd als motivator bij projecten, evenementen en bijeenkomsten vóór, dóór en mét jongeren.

Quintis Ristie is te volgen op Facebook en Twitter.

Commercial

Quintis Ristie was de afgelopen jaren te zien in onder andere:

  • Van 2005 – 2009 het vaste gezicht van Lassie
  • Van 2010 – 2012 het vaste gezicht van Lucky Day/Lotto.

Awards

  • Populairste Radiopresentator 1995 t/m 2000, Suriname
  • ‘Mediaman van het jaar’ Suriname,  2001, 2002, 2003)
  • Kleurenaward 2008 voor zijn verdiensten en betekenis voor diversiteit in Nederland. Jaarlijkse prijs onder auspiciën van Amnesty International en Unesco. Andere prijswinnaars zijn o.a. Kofi Anan (Ghana) en Najib Amhali (NL).

Persfoto

JLF1406100012
Download perskit